FAQ - Schilderijen Expo


Zijn alle schilderijen handgeschilderd?

Ja, alle schilderijen zijn door kunstenaars met de hand gemaakt, dus geen print,drukwerk of massaproductie.


Is mijn schilderij uniek of zijn er misschien wel 100 van gemaakt?

Ja, alle schilderijen zijn uniek, het kan echter zijn dat de schilder van een bepaald onderwerp doeken in verschillende maten maakt zodat wanneer u wat mooi vindt u niet aan een bepaalde maat vastzit. Ook is het soms mogelijk om een schilderij als het al verkocht is nog een keer te bestellen, echter dit is afhankelijk van de schilder,  niet elke schilder is genegen een onderwerp nog eens te schilderen, echter hetzelfde worden de doeken nooit want een kunstenaar is geen kopieermachine! 


Moet er een lijst om het schilderij?

Ja en nee, het hangt een beetje van het formaat af, meestal bij maten vanaf 100x100 is het niet nodig, uw eigen smaak is uiteraard de belangrijkste leidraad, modern laat zich prima zonder lijst ophangen, landschappen en oude meesters komen echter weer in lijst mooier uit. Bij twijfel zeggen wij altijd; probeer eerst zonder lijst, de lijst kun je er altijd later nog bij kopen.


Is wat ik bestel op de site ook wat ik krijg?

Ja, alles op de site is uit voorraad leverbaar, zoniet dan krijgt u nader bericht over afwijkende levertijden.


Wat is de levertijd?

De levertijd is in principe binnen een week, mocht het onverhoopt langer duren zullen wij u informeren.


Kan ik een schilderij komen bekijken?

Ja, wij zijn gevestigd in Wormerveer onder de rook van Amsterdam, u kunt op afspraak altijd langskomen,wij hebben geen luxe galerie maar een van de eigenaren is zelf ook een begenadigd kunstenaar en zijn atelier bevindt zich in dezelfde ruimte dus er is alle gelegenheid om met  hem over diverse doeken en technieken te discuseren als u dat wilt en eventueel advies in te winnen.


Kan ik het schilderij terugsturen als het niet bevalt?

Ja, wij hanteren een onvoorwaardelijke niet goed geld terug garantie voor aankopen op onze site, wanneer het doek toch tegenvalt kunt u het gewoon in de originele verpakking met onze transporteur weer terugsturen waarop wij uw geld zullen terugstorten.


In welke formaten zijn de schilderijen verkrijgbaar?

Wij hebben een aantal standaard maten, de maat waarin het schilderij op voorraad is staat bij de foto vermeld, wilt u een afwijkende maat verzoeken wij u met ons kontakt op te nemen zodat wij kunnen nagaan of uw maat verkrijgbaar is en wat het dan moet gaan kosten.


Ik heb geen verstand van schilderijen, is dat erg?

Nee, bij de aankoop van een schilderij in onze prijsklasse is iedereen kunstkenner, het enige wat telt is; vindt ik het mooi en past het in het interieur, zoals u een bank uitzoekt koopt u bij ons ook een schilderij, mooi,staat goed en niet te duur.

 


Hoe maak ik een schilderij schoon?

Het beste is nog altijd een plumeau te gebruiken waar u het doek gewoon mee afstoft, een schilderij heeft over het algemeen weinig te lijden aan de muur, ook kunt u bij hartnekkige vlekken proberen deze weg te halen met een licht vochtige doek.